Sponsored walk 18.09.2021

The sponsored walk focuses on Brighton and Hove and will stop at the two Basque ninos' colonies and seven addresses where Brigaders volunteered from or, in one case, was a volunteer's birthplace.

We should aim to stop at each venue for approximately 15 minutes, to read out some information about the place, its importance, memoirs of ninos or a bit about the Brigader who lived there.

We may wish to spend a little longer at some venues, so the estimated completion time may be later than stated here.

Here are the timings, distances and stops:-

ETA = estimated time of arrival

START:

POINT 1: **Hove Station** Meet outside the front (south entrance) at 11am.

Depart Hove Station for Conway Street at 11.15am

POINT 2 ETA: 11.25am

Point of interest: **Brigader Arthur George Hirst** lived at **No.66 Conway**

Street. House demolished to make way for a bus garage.

11.40am Depart: Conway Street for Alpine Road via Montgomery Street

Distance: 0.7miles Duration: 15 minutes

POINT 3 ETA: 12pm

Point of interest: Brigader Roy Watts was born at No. 35 Alpine Road

12.15pm Depart: **Alpine Road** for **Girton House** Distance: 0.9miles Duration: 25 minutes

POINT 4 ETA: 12.40pm Girton House

Point of interest: **Basque children's colony**

12.50pm Depart: **Girton House** for **Norton Road** via Seafield Road and

Church Road

Distance: 0.9 miles Duration: 20 minutes

POINT 5 ETA: 13.10pm

Point of interest: Brigader Philip Patrick Wilmot lived at 11a Norton Road

13.25pm Depart: **Norton Road** for **The Pines, Furze Hill**

Distance: 1 mile Duration: 21 minutes

POINT 6 ETA: 13.45pm

Point of interest: Basque children's colony then known as Aylesbury House

2pm Depart: **The Pines** for **St. Ann's Well Gardens Café** Distance: 0.2miles **REFRESHMENT STOP:** 45 minutes

2.45pm Depart: **Café** for **Rosehill Terrace** via Yorke Avenue and Davigdor

Road

Distance: 0.9miles Duration: 30 minutes

POINT 7 ETA: 3.15pm

Point of interest: **Brigader Vincent Deegan lived at No. 36 Rosehill**

Terrace (now demolished to make way for flats)

3.30pm Depart: for **Whitecross Street** via New England Street

Distance: 0.4miles Duration: 10 minutes

POINT 8 ETA: 3.40pm

Point of interest: Brigader Robert Jasper lived at **No.15 Whitecross Street** (demolished)

4pm Depart: for **Upper Rock Gardens** via A23 and Edward Street

Distance: 0.9miles Duration: 20 minutes

POINT 9 ETA: 4.20pm

Point of interest: **Brigader William Sill lived at No.25 Upper Rock Gardens**

4.35pm Depart: **Upper Rock Gardens** for **Eaton Place** via St.James Street

Distance: 0.7miles Duration: 15 minutes

POINT 10 ETA: 4.50pm

Point of interest: **Brigader Donald McDonald lived at No. 3b Eaton Place**

Walk ends approx. **5.10pm**

Approximate total distance: 7 miles Duration of walk: 6hrs 10min (including refreshment stop)

Walkers coming from London should book through to Hove, although they may wish to return from Brighton Station: Distance: 1.6miles Duration of walk 34 minutes or you may wish to catch a bus.